Foto: Longyearbyen lokalstyre
Foto: Longyearbyen lokalstyre

Lysløype

I mørketiden kjører vi opp lysløype langs Vei 300 fra Svalbard kirke til Sverdrupbyen hver mandag, onsdag og fredag så fremt det er snø. Ved mye snøfokk vil vi ikke kjøre spor før været har roet seg. Selv om de fleste går uten våpen, er det ikke noe garanti for å ikke møte bjørn. Ved arrangerte renn og/eller treninger bør bjørnevakt være på plass.

Man kan parkere oppe ved kirken og gamle Longyearbyen barnehage. Eventuelt kan man stå langs veien ved gamle museet.

I lysløypa går man ikke med hunder. Hold naturen fri for søppel og vis respekt for tråkkemaskina.

Foto: Eveline Lunde
Foto: Eveline Lunde

Turløype

Når det er nok snø starter vi også med å preparere såle og spor til Hiorthhamn. Dette er en skiløype som egner seg best når lyset kommer tilbake. Her må du ha med beskyttelse mot isbjørn. Denne løypen er også starten på Svalbard skimaraton som arrangeres av Svalbard Turn.

Alpinbakke

Alpinbakken ligger mellom spisshusene og Vei 232. Her er det ikke tilrettelagt for parkering, og hvis du må kjøre bil anbefales det å parkere på parkeringsplassen foran Longyearbyen folkebiblioteket.

Alpinbakken er avhengig av snø for å komme i gang, dette vil erfaringsmessig variere mellom januar og mars.

En oppgradering av alpinbakken er under arbeid i 2023. Longyearbyen lokalstyre og Svalbard Turn har samarbeidet om det nye alpinanlegget som får ny heis, lysanlegg og snøproduksjonsanlegg. Det er Svalbard Turn som skal drifte anlegget. 

Etter planen skal anlegget stå klart 1. desember 2023.